top of page

ISO 27001 Şirketiniz İçin Faydaları

Bir şirketin bu bilgi güvenliği standardının uygulanmasıyla elde edebileceği 4 temel işletme faydası vardır:


Yasal gereklilikleri yerine getirin - Bilgi güvenliği ile ilgili olarak giderek daha fazla yasa, yönetmelik ve sözleşme gerekliliği bulunmaktadır. Bir çoğu ISO 27001 uygulanarak çözülebilir - Bu standart, hepsine uymak için mükemmel bir metodoloji sunar .


Pazarlama avantajı elde edin - Şirketiniz onaylıysa ve rakipleriniz istemiyorsa, bilgilerinizi güvende tutmaya duyarlı müşterilerinizin gözünde onlara karşı bir avantaja sahip olabilirsiniz.


Düşük maliyetler - ISO 27001'in temel felsefesi, güvenlik olaylarının oluşmasını önlemektir - ve büyük ya da küçük her olay, maliyeti artıracaktır. Bu nedenle, onları engelleyerek, şirketiniz çok fazla para kazandıracaktır. En önemlisi - ISO 27001'deki yatırım, elde edeceğiniz maliyet tasarruflarından çok daha küçük.


Daha iyi organizasyon - Tipik olarak hızla büyüyen şirketlerin süreçlerini ve prosedürlerini durdurma ve tanımlama zamanı yoktur; bunun sonucunda, çalışanların neyi, ne zaman ve kim tarafından yapılması gerektiğini çok sık bilmiyorlar. ISO 27001'in uygulanması, şirketleri ana süreçlerini (güvenlikle ilgili olmayanları bile olsa) yazmaya teşvik ederek çalışanlarının kayıp zamanlarını azaltmalarını sağlayarak bu tür durumların çözümüne yardımcı olur.

16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

CE İşareti

CE İşareti malların serbest dolaşımını sağlayabilmek amacıyla Avrupa Birliği'nin, 1985 yılında oluşturduğu "Yeni Yaklaşım" çerçevesinde...

Kalite Yönetim Sistemi Nedir?

Çoğu zaman KYS olarak anılan Kalite Yönetim Sistemi, politikaların, süreçlerin, belgelendirilmiş prosedürlerin ve kayıtların bir...

Comments


bottom of page